Veelgestelde vragen

Algemeen

Bij framenzo bent u aan het juiste adres voor nieuwe kunststof kozijnen, ramen, voordeuren, achterdeuren, openslaande deuren, tuindeuren, balkondeuren en kunststof schuifpuien. Daarnaast leveren wij ook kozijnen voor serres en terrasoverkappingen. Ook voor gevelbekleding en ook voor renovatie van dakkapellen kunt u bij ons terecht.

Framenzo heeft al ruim ervaring sinds 2001 op het gebied van kunststof kozijnen. U vindt alles onder één dak: advies, productie en montage. Wij zijn één van de modernste producenten van kunststof kozijnen in Nederland.
Daarnaast bieden wij u de volgende voordelen:

 • Aangesloten bij VKG (Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie)
 • Eigen productie en montage
 • Maatwerk
 • Hoge klanttevredenheid
 • Kozijnen van hoge kwaliteit tegen een gunstige prijs
 • Service & Onderhoud in eigen huis
 • Persoonlijk advies
 • Ruime showroom met uitgebreid assortiment

U ontvangt 10 jaar garantie op uw kunststof kozijnen, de montage van de kozijnen, de kleur en beglazing. U hebt fabrieksgarantie op de volgende onderdelen: bekledingswerkzaamheden; panelen; beglazing, ventilatieroosters. Op het hang- en sluitwerk ontvangt u 3 jaar garantie (inclusief nastelwerk). Garantie volgens de algemene voorwaarden van de VKG.

Vitale onderdelen van uw kozijnen dienen periodiek onderhouden te worden zodat deze in een optimale conditie blijven. Denkt u hierbij o.a. aan het smeren van hang- en sluitwerk. Wilt u naast de garanties de levensduur van u kozijnen verlengen dan is het zeer verstandig om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Voor een gering bedrag per maand komt onze servicemonteur uw kozijnen onderhouden. Daarmee verlengt u de levensduur van uw kozijnen aanzienlijk en bovendien bent u verzekerd van goede en veilig functionerende kozijnen.

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat kuntstof kozijnen 35% goedkoper zijn ten opzichte van geverfd/gebeitst hout. Bij gevelkozijnen bestaan de totale exploitatiekosten uit aanschafkosten en onderhoudskosten. Onafhankelijk onderzoek in opdracht van de VKG (“kostenvergelijking gevelkozijnen” uitgevoerd door Multi Consultants uit Doetinchem) toont aan dat de exploitatiekosten van kunststof kozijnen goedkoper zijn ten opzichte van andere materialen.

U kunt er ook voor kiezen om de kozijnen in fase te vervangen en daarmee uw investering te spreiden over bijvoorbeeld meerdere jaren. Veel van onze klanten hebben voor deze manier van het vervangen van hun kozijnen gekozen.

Dat is zeker niet noodzakelijk. U kiest welke kozijnen u wilt vervangen en welke eventueel later of niet. Bijvoorbeeld alleen de kozijnen op de verdieping aan de voor- en/of achterkant van de woning. Of eerste de begane grond. Of bijvoorbeeld alleen het raam dat verrot is en later weer een ander raam. Meerdere variaties zijn mogelijk, waarbij u kiest wat past binnen uw budget.

Regelmatig vervangen wij een aantal kozijnen bij een woning door kunststof kozijnen. En daarnaast blijven andere bestaande houten kozijnen gehandhaafd. Door te kiezen voor het vervangen van de kozijnen in fasen, spreidt u de investering en verbouwing. Kunststof en hout gaan prima samen in een woning. Onze tip is om dan te kiezen voor dezelfde kleur als uw bestaande kozijnen zodat u qua kleur één uitstraling houdt. En wilt u van kleur veranderen, dan kunt u vanzelfsprekend de andere kozijnen in dezelfde kleur schilderen als de nieuwe kunststof kozijnen om zo één uitstraling te creëren.

Ieder kozijn wordt op maat gemaakt voor onze klanten. De levertijd is mede afhankelijk van de kleur, uitvoering en andere specificaties. Als indicatie voor de levertijd kunt u zo’n 4 tot 8 weken aanhouden.

Het kiezen van kunststof kozijnen vraagt natuurlijk tijd. Nadat wij uw wensen, zoals profielkeuzen, kleur en bijvoorbeeld het soort glas, in kaart hebben gebracht ontvangt u een persoonlijke offerte. Gaat u akkoord met onze offerte, dan maken wij een inmeetafspraak bij u thuis. De maten van de betreffende kozijnen en deuren worden exact opgemeten. Daarna ontvangt u een orderbevestiging met tekeningen van uw nieuwe kunststof kozijnen. We starten met de productie van uw kozijnen nadat wij uw definitieve opdracht hebben ontvangen.

Als deze levertijd in uw situatie te lang is adviseren wij u om de mogelijkheden van sneller leveren en monteren te bespreken met uw adviseur.

Voor onderhoud – service en storing aan uw kunststof kozijnen kunt u online een afspraak maken door het serviceformulier kunststof kozijnen in te vullen.

Bij een probleem met een kunststof kozijn dat direct opgelost moet worden (inbraakschade, lekkage o.i.d.) neem telefonisch contact met ons op. Deze melding wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week doorgeven aan onze servicemonteur. Hij neemt dan zeker contact met u op.

Montage

Onze kunststof kozijnen worden gemonteerd door onze eigen professionele monteurs, medewerkers van Framenzo.

De monteurs van Framenzo kozijnen

 • Werken volgens de richtlijnen van het VKG.
 • Zijn in het bezit van een geldig VCA certificaat.
 • Zijn gewend om bij u, als particulier, thuis te werken en nemen de nodige maatregelen om uw vloerbedekking, meubels en andere eigendommen te beschermen.
 • Zijn klantgericht.
 • Denken met u mee.

Zorgen dat aan het einde van de dag uw huis opgeruimd en wind- en waterdicht is.

De oude kozijnen worden met zorg verwijderd. We beginnen met het verwijderen van het glas en daarna zagen we de kozijnen voorzichtig in om deze te kunnen verwijderen. U kunt ervan uit gaan dat wij de muren en vloer rondom de kozijnen niet beschadigen.

Ons doel is dat u aan het einde van de montagedag direct kunt genieten van het comfort van uw nieuwe kozijnen. U blijft nooit met een ‘gat’ in uw muur achter. Ook niet als wij meerdere dagen bij u aan het monteren zijn. Wat we niet kunnen voorkomen is stof, dus als we weg zijn zult u dat nog wel aantreffen. Het afvoeren van het afval van uw oude kozijnen is inbegrepen bij uw opdracht. Onze monteurs nemen dit of aan het einde van de dag op hun aanhanger mee terug, of er wordt een afvalcontainer geplaatst.

Het afval voeren we af, tenzij er dingen zijn die we niet mee mogen nemen, zoals asbesthoudende materialen. Daarbij sorteren wij het afval om zo veel mogelijk te recyclen. Afhankelijk van de hoeveelheid afval voeren onze monteurs dit zelf af, of we maken gebruik van een afvalcontainer die bij uw woning wordt geplaatst. Het afvoeren van het afval van uw oude kozijnen is inbegrepen bij uw opdracht (tenzij anders afgesproken). We zorgen ervoor dat als we rommel maken, dat we alles gelijk weer opruimen. Ons doel is dat u zo min mogelijk rommel hebt in huis.

U kunt erop rekenen dat u aan het einde van de werkdag direct kunt genieten van de nieuwe kunststof kozijnen. Ieder kozijn wat verwijderd wordt, wordt dezelfde dag nog netjes afgewerkt. U blijft nooit met een zonder kozijn in uw muur achter. Ook niet als wij meerdere dagen bij u aan het monteren zijn. Onze monteurs zorgen ervoor dat aan het einde van de dag uw huis opgeruimd en wind- en waterdicht is. Wat we niet kunnen voorkomen is stof, dus als we weg zijn treft u dat nog wel aan.

De monteurs van Framenzo hebben veel ervaring in het monteren bij u, als particulier en nemen de nodige maatregelen om uw vloerbedekking, meubels en andere eigendommen te beschermen. Wat we niet kunnen voorkomen is stof, dus als we weg zijn treft u dat nog wel aan.  Als uw nieuwe kunststof kozijnen zijn gemonteerd, hoeft u alleen nog maar de ramen te zemen en even rondom het nieuwe kozijn schoon te maken. Daarnaast misschien even de ruimte waarin gewerkt is stofzuigen, maar daarna kunt u genieten van het comfort van uw nieuwe kunststof kozijnen.

Onze monteurs arriveren op de eerste montagedag tussen 7:30 uur en 8:00 uur bij u thuis. Eventuele extra montagedagen werken zij vanaf 7:00 uur. Iedere montagedag zorgen zij er om 16:00 uur voor dat alles netjes bij u achtergelaten wordt voor dat ze vertrekken.

Hoe lang de montage duurt is afhankelijk van het aantal kozijnen dat bij u wordt gemonteerd. Voor de montage kan één dag of meerdere dagen ingepland wordden. Vanzelfsprekend wordt u hier vooraf over geïnformeerd, zodat u weet waar u rekening mee kunt houden.

Onderhoud

Soms kan het voorkomen dat een kunststof draaikiepraam tegelijkertijd in de draai EN kiepstand staat, het raam gaat niet meer dicht. Dit noemen we ook wel de ‘foutbediening’. Dit is een bekende situatie en zeker geen defect aan het draaikiepraam. Het raamt hangt er scheef bij en vanwege de verkeerd-bedien beveiliging kunt u de kruk niet meer terugdraaien en krijgt u het raam niet meer afgesloten.

Deze ‘foutbediening’ kunt u eenvoudig zelf oplossen.

Neemt u gerust contact op met onze klantenservice.

Krassen of schrammen kunnen worden verwijderd maar wij raden het sterk af dit zelf te doen. Neemt u bij de minste twijfel contact op met Framenzo. Aan de hand van foto’s kunnen wij meestal al beoordelen of en hoe de schade te repareren is. Als eenmaal een bepaalde behandeling is toegepast kan er soms onherstelbare schade toegebracht zijn.

Het is voldoende om de kozijnen te wassen met een vochtige spons en water met een sopje. Als schoonmaakmiddel kunt u een huishoudelijk middel gebruiken. Gebruik hiervoor een niet-schurend middel op waterbasis en geen reinigingsmiddelen op basis van o.a. ammoniak en chloorhoudende producten zoals bleekwater. Aan een eenvoudig sopje heeft u genoeg.

Speciale aandachtspunten:

 • Nooit de kozijnen droog reinigen om krassen of schrammen op het oppervlak te voorkomen.
 • Nooit overgaan tot het verven van de kozijnen.
 • Nooit de kozijnen reinigen met schuurmiddelen en agressieve stoffen of aromatische oplosmiddelen zoals wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum, white-spirit e.d.

Nooit de kozijnen schoonmaken met een stoomreiniger, het gebruik hiervan kan witte vlekken achterlaten die moeilijk te verwijderen zijn.

Een storingsvrije werking en lange levensduur van het hang- en sluitwerk bereikt u met jaarlijks onderhoud. Dit houdt de controle in van de bewegende delen en waar nodig het smeren hiervan. Het beslag kan gesmeerd worden met WD40. Het kozijn goed schoonhouden met water en sop. Nooit autowax gebruiken.

 

Bij foutief afstellen kunnen hang- en sluitwerk onderdelen onherstelbaar worden beschadigd. Daarom dient dit altijd door een vakkundig persoon gedaan te worden.

Kunststof kozijnen brochure

Schüco brochure

Waar kunnen we je mee helpen?